Pöllöt eli puiset aurinkolasit jo vuodesta 2013

Vuonna 2013 puiset aurinkolasit rantautuivat Suomeen. Vuoden 2013 talvella Atelle ja Konstalle tuli hullu idea mieleen mitä ei ollut vielä Suomen markkinoilla. Nimittäin puisia aurinkolaseja ei löytynyt mistään Suomesta.

Tästä ideasta pojat ottivat kiinni ja lähtivät rakentamaan ideaansa eteenpäin. Hyvinkin nopeasti pelkästä ideasta Konsta ja Atte saivat homman rullamaan aivan tietämättömänä kuinka perustetaan verkkokauppa tai mitä edes tarvitaan yrityksen perustamiseen. Muutama hassu viikko meni ennen kuin oli nopeasti kyhätty suunnitelmaa ja otettu selvää yrityksen perustamisesta ja siihen liittyvistä asioita. Huhtikuun alussa tuli idea puisista aurinkolaseista ja elokuun loppupuolella verkkokauppa aukesi suomalaisille asiakkaille.

Miten Konsta ja Atte yhdistivät puiset aurinkolasit ja Pöllöt -nimen toisiinsa?

Tämä Pöllöt -nimi osoittautuikin aivan loistavaksi ideaksi. Ja miten yleensä loistavat ideat syntyvät? Ainakaan yhden tähden Jallulla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Kun Konsta ja Atte pohtivat keväisessä räntäsateessa minkälaisen nimen he antaisivat heidän tuleville lapsille, puisille aurinkolaseille, niin ilmoille heiteltiin paljon erilaisia virityksiä missä yhdistyivät puu, metsä, eläimet, luonto, ekologisuus, rento elämäntapa, ranta, vesi. Lopulta muutamia oluiden ja jallu shottien jälkeen nimi Pöllöt tuli jostakin aivan puun takaa.

Siinä sitten mehusteltiin muutama hetki Pöllöä ja sitten se iski. “ei jumalauta tää on kova, tää on niin kova että eiköhän varata jo karibian matka ja mennään eläkäpäiville juomaan sex on the beachiä” Ei se homma olekkaan ollut ihan näin helppoa mitä ensimmäiseksi ajateltiin. Helvetin aikaa vievää ja pitkäjänteistä hommaa tää yrittäminen on.

Miltä puiset aurinkolasit tuntuvat kasvoilla?

Puu materiaalina on suomalaisille hyvin tuttu. Onhan Suomikin elänyt puusta monet vuosikymmenet, kuitenkin hiljentymään päin suurteollisuudessa. Monet eivät ole pitäneet kasvoillaan vielä puisia aurinkolaseja. Onhan tämä puu materiaalina aurinkolaseissa aivan uus juttu vielä Suomessa sekä maailmalla.

Monet yllättyvät positiivisesti kokeillessaan puusta tehtyjä aurinkolaseja kasvoillaan. Yleisimmät kommentit ovat: “oho, kuinka kevyet” tai “vitsi nää tuntuu köykäsiltä” sekä yleensä naisasiakkaat kysyvät kaverilta “näytänkö mä nyt ihan Pöllöltä” ja hörähtävät nauruun.

Puumateriaalina aurinkolaseissa on aivan loistava asia! Nimittäin puiset aurinkolasit tuntuvat lämpimiltä kasvoilla, punaiset jäljet nenässä ovat historiaa puun keveyden ansiosta sekä jokainen puusta valmistettu aurinkolasi on yksilöllinen puun syiden ansiosta. Samanlaisia et löydä mistään maailmasta! Tiesitkö vielä, että puiset aurinkolasit kelluvat? Oij kyllä!

Pöllöt puiset aurinkolasikehykset = Tuleva suomalainen menestystarina?

Nyt ollaan kirjaimellisesti tuhlattu tuhansia euroja silkkaan omaan kouluttamiseen. Näin jälkiviisaana voi helposti sanoa, että kuinka tyhmiä päätöksiä ja strategisia valintoja ollaan tehty tässä muutamien vuosian aikana. Ei sille voi oikein mitään kun innostuu aivan jumalattoman paljon erilaisista ideoista, joita voisi liittää puisiin aurinkolaseihin sekä omaan liiketoimintaan.

Kuitenkin usko on kova omaan toimintaan ja tekemisen. Usko on kova myös siihen, että jonain päivänä ihmiset tajuavat kuinka tyhmää on käyttää muovisia aurikolaseja kun vaihtoehtona on puiset aurinkolasit.

Tässä oli pieni tarina Suomen ensimmäisestä aurinkolasimerkistä, joka käyttää materiaalina puuta aurinkolasikehyksissä.

PUiset aurinkolasit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.